Bericht

Track & Trace betonblokken met RFID voor Afsluitdijk

Dankzij onze RFID Asset Tracking-oplossing zijn alle betonblokken van de Afsluitdijk traceerbaar vanaf de productie tot en met installatie op de dijk. 
Nieuws
Afsluitdijk Nederland

De Nederlandse Rijkswaterstaat engageert het bouwconsortium Levvel om de vernieuwing van de Afsluitdijk – die het land beschermt tegen overstromingen – aan te pakken. Om de kwaliteit van de nieuwe betonblokken te garanderen, eiste Levvel volledige tracabiliteit vanaf de productie tot en met installatie op de dijk.

Aucxis biedt hen deze zekerheid dankzij de implementatie van de RFID Asset Tracking-oplossing.

Elk van de circa 75.000 Levvel-blocs zijn voorzien van een RFID-tag, geproduceerd door Idencia. De tags worden tijdens de productie van de betonblokken ingegoten en hebben een link met alle benodigde productinformatie.

Er werden RFID-antennes en readers op enkele strategische kranen in de productiehal, op het droogplein en op de dijk geplaatst om de specifieke data van de blokken te kunnen uitlezen. Hierbij hielden we rekening met de klimatologisch zware omgeving en de stevige industriële materialen die gebruikt worden.

De Aucxis middleware HERTZ zorgt ervoor dat alle taginformatie, gestockeerd in de cloud, handig kan geraadpleegd via een webplatform dat te allen tijde toegankelijk is voor Levvel en zijn partners. Door een HERTZ-integratie met de GPS-systemen van de kranen wordt ook de exacte positie van elke blok inzichtelijk gemaakt.

Deze RFID-oplossing maakt manuele gegevensverwerking overbodig en kan men te allen tijde de exacte positie van elk blok opvragen.