Bericht

VITAZ kiest voor RFID

Het ziekenhuis zal zijn logistieke processen automatiseren en duizenden medische en niet-medische hulpmiddelen lokaliseren met behulp van passieve RFID-technologie.
Nieuws

VITAZ, een dynamisch ziekenhuis in België met zes campussen in het Waasland, zet in op een innovatief en hoogwaardig zorgaanbod. Met een belangrijke focus op efficiëntie heeft VITAZ nu een grote stap gezet in het verbeteren van hun assetbeheer door een geavanceerd lokalisatiesysteem op basis van RFID-technologie te implementeren.

Na een uitgebreid tenderproces waarbij diverse aanbieders de kans kregen om hun technologieën en oplossingen voor te stellen, werd het project aan Aucxis gegund. VITAZ kiest voor een RFID-oplossing waarmee ze tal van medische en niet-medische assets, toestellen en hulpmiddelen over verschillende afdelingen en campussen heen nauwkeurig kunnen opvolgen. Door gebruik te maken van mobiele RFID-antennes, RFID-handscanners en vaste RFID-lezers kan de locatie van getagde hulpmiddelen in real time worden vastgesteld. Deze gegevens worden direct doorgestuurd naar een centraal assetbeheerplatform dat naadloos integreert met diverse interne ERP-systemen, waaronder het Facilitair Management Informatie Systeem (FMIS).

RFID maakt het mogelijk om hulpmiddelen draadloos te detecteren, waardoor er zowel in de ruimte zelf als vanuit de centrale gangen gescand kan worden. RFID-gates zullen voorzien worden op strategische locaties.

Met de introductie van dit nieuwe systeem benadrukt VITAZ zijn toewijding aan innovatie en zetten ze verder in op operationele efficiëntie binnen het ziekenhuis. Aucxis kijkt ernaar uit om samen met VITAZ dit project succesvol uit te rollen.

Bekijk hieronder ook de case video van de RFID-traceringsoplossing van medische assets in ziekenhuis AZ Sint-Maarten.

“Wij kozen voor passieve RFID om zoveel mogelijk verschillende types materialen op een kostenefficiënte manier te kunnen opvolgen.”

Nils Van Trimpont en Stijn Dupriez, AZ Sint-Maarten