Bericht

Portret: Mark Smet

“Op mijn teller staat ondertussen 35 jaar werkervaring maar ben nog steeds niet uitgeteld bij Aucxis! Time flies when you’re having fun I guess! Wellicht ga ik mijn loopbaan bij Aucxis afsluiten als ‘first-line’ contact bij Support, waar ik de dagelijks binnengekomen items analyseer, oplos of ze aan de meest geschikte persoon binnen de firma doorverwijs. Maar je weet nooit wat de toekomst brengt”.
Collega

We interviewen hier de veelzijdige Mark Smet die al heel wat verschillende functies op zich nam. 

Terug in de tijd: 1989 – heden

Mark zag Aucxis groeien van een klein gespecialiseerd bedrijfje tot één van de belangrijkste spelers binnen E-trade en RFID wereldwijd. Als 25-jarige startte Mark als QC-engineer bij toen nog Schelfhout Computer Systemen. 5 jaar later stapte hij over naar de afdeling Field Service waarbij hij diverse systemen bij de klant installeerde. Daarna, nog eens 5 jaar later werd de ondertussen 35-jarige Mark afdelingshoofd waarbij hij zijn praktische kennis en ervaring kon overdragen. Een daadwerkelijke bijdrage leveren aan een project gaf hem altijd veel voldoening. Vanuit deze interesse zette hij later het petje op als Project Manager, zo had hij een globaal zicht over tal van projecten. 

Momenteel werkt Mark als eerste aanspreekpunt binnen onze Support-afdeling. Hij is een ervaren rot in een team waarbij goede support aan onze klanten verlenen centraal staat. Van vragen beantwoorden, technische inlichtingen geven, urgente problemen oplossen tot het ‘on-site’ uitvoeren van preventief onderhoud wereldwijd. 

Tento falar sempre na lingua do cliente

“Ik probeer altijd in de taal van de klant te spreken”. Opmerkelijk hoe Mark zijn talenkennis als vanzelfsprekend ervaart en niet noemde terwijl dit zo krachtig is. Hij spreekt maar liefst Frans, Engels, Duits, maar ook Portugees na een 6-jarige opleiding via avondschool – dit talent is élke dag inzetbaar. Over zichzelf kon hij zeggen dat hij behulpzaam, geduldig en stressbestendig is en bovendien logisch kan nadenken. Eigenschappen die zowel wij als de klanten zeker kunnen beamen – Mark onze troubleshooter! Hij voegt er nog aan toe dat een klant met een probleem verder kunnen helpen, hetzij hardware of software, de meeste voldoening geeft aan zijn job. Dit is enkel mogelijk door teamwork en goede communicatie voorop te plaatsen – wat ook de sterktes zijn binnen onze Support-afdeling. 

Éen op vier in het buitenland

Ongeveer een kwart van de tijd dat Mark aan het werk is voor Aucxis, vertoeft hij in het buitenland. Zijn agenda kan hij min of meer autonoom plannen waardoor dit voor een mooie work-life balance zorgt. Het internationaal karakter van de firma en de collegialiteit zijn dé factoren waardoor Mark nog steeds werkende is bij Aucxis. Klanten met een onderhoudscontract (SLA) waarbij er verplaatsingen on-site noodzakelijk zijn, voert Mark met plezier uit. “Verre verplaatsingen en de kennismaking met verschillende culturen en lokale contacten, van Australië tot Brazilië, verbreden je horizon als mens”, geeft hij aan. 

Mark aan het woord:

"Ik probeer altijd in de taal van de klant te spreken"
Ook op zoek naar een boeiende job?

Bestuurslid van VZW Melmuz, springplank voor jonge en beginnende muzikanten

In Mark’s vrije tijd is hij bestuurslid van vzw Melmuz, een vereniging die jonge en beginnende muzikanten ondersteunt en op weg helpt. Ze zijn de tussenschakel tussen artiesten en events met als doel hen letterlijk een podium te geven. Het initiatief ontstond tijdens de coronacrisis, een bewijs van Marks gedrevenheid. “Er kruipt heel wat tijd in maar ook hier komt zijn levensmotto helemaal tot zijn recht: Het aangename aan het nuttige koppelen”.